Не е такава - като обикновена скоба, но няма винт нито щифт
Известие
Collapse
No announcement yet.
Общи приказки 166
Collapse
X
-
Алфа...всичко друго е компромис!
http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща
-
Първоначално публикувано от Tasho Покажи съобщениеНе е такава - като обикновена скоба, но няма винт нито щифтНе всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Оправих се и и сложих нов термостат.Сега всичко е ок.Алфа...всичко друго е компромис!
http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща
Comment
-
Колеги, да не отварям нова тема - става въпрос за копчето за централното заключване което е на панела до скоростния лост. Въпроса ми е понеже нямам такова в момента ако си намеря от друга кола целия панел ще стане ли при мен или трябват допълнителни кабели нещо. И по-важното е какво му е различното с това ако например се заключвам отвътре от лостчетата на вратите ?Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000
Comment
-
Аз досега не знаех, че има екземпляри с такава екстра. Ако искаш да си слагаш такова копче, не е проблем да се свърже така, че да работи. И да няма готово окабеляване и букса за целта, нещата се свеждат до свързването на 3 проводника между въпросното копче и жълтата кутийка, която е зад ICS - а. От електрическа и функционална гледна точка, действието не се различава от това при което за целта се ползва някой от бутоните на вратите.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеЗа заблуда на противника.
Не знам, дали знаете, че бутонът в жабката е подчинен на скоростомера. Т.е - не можеш да отвориш багажника от него, ако колата се движи.Alfa 166jtd,1999
Comment
-
Първоначално публикувано от iveli Покажи съобщениеАз го изведох на кората на шофьорската седалкаAlfa 166jtd,1999
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеТемата, за която говориш не я знам, но мисля, че можеш да изолираш въпросният датчик по следния начин:
1 - На друга 166-ца откачаш буксата на ербег - централата и когато има седнал човек на пасажерското място, мериш съпротивлението между пинове 27 и 30 от въпросната букса.
2 - На твоята централа откачаш двата кабела от пинове 27 и 30 (може и само единия) и между пиновете свързваш едно съпротивление със стойност такава, каквато си измерил.
Това трябва да свърши работа. Преди да разкачаш централата, откачи акумулатора и изчакай 5 - 10 минути.
PS:
По въпроса за стойността на съпротивлението намерих този пост.
От него става ясно, че стойността на резистора трябва да бъде 3,5 килоома.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщениеА защо да меря на друг 166-ца? На моята датчика работи, но понякога се бъгва и изписва грешката. На централата ли да меря или на буксата под седалката? По принцип трябва ли да ми мига всеки път лампата на таблото щом седне човек?
1 - Да е изключен пасажерския ербег.
2 - Да има седнал човек на седалката.
Съветвам те преди да правиш каквото и да било, да почистиш/напръскаш буксата на централата с обезмаслител/контактен спрей. Всичко това може да е в резултат на лоши връзки между пиновете.
При мен периодично ми записваше грешка заради детонатора на единия колан. Откакто почистих буксата, грешката не се е появавала.
PS:
В описанието (user manual) пише следното:
което означава, че въпросната индикация мига за около 4 секунди, когато има проблем с другата индикация (оградената в червено). При чек на индикациите тя светва ли?Last edited by ecotronic; d.m.y г., 21:28.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеАз досега не знаех, че има екземпляри с такава екстра. ...sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.
Comment
Comment